torsdag den 8. marts 2012

Hvad betyder lilla?

Velkommen til første indlæg om farvernes betydning!
Farver kan påvirke os mere end man tror. Nogle farver gør dig for eksempel glad, opstemt, opstemt og fuld af ideer, imens andre farver måske gør dig trist, utilpas os træt. Bare husk, at farverne ikke påvirker alle ens.
Vi starter med lilla, da det er min yndlingsfarve.


Lilla symboliserer fasten og spirituelle krafter. Samtidigt med, at lilla kan fremhæve nervøsitet, depression og uro, så fremhæver den også åndelige tanker og intuition. Farven renser blod, syn og hørelse. Hjælper på tanker og følelser.
Det er troskaben og formidlingen imellem kærlighed og visdommens farve.

Farven er meget anvendt indenfor den katolske kirke.
De lyse nuancer kan virke afslappende, imens de mørkere kan være trættende for øjnene, derfor skal farven bruges med omtanke.
Det er en neutral farve, da det er en blanding af den varme rød og kolde blå. Lilla bliver let påvirket af farverne omkring den og kan derfor både fremstå som varm og kold.
Lillas komplimenterfarve er gul.

Hvis lilla er din yndlingsfarve er du filosoferende, selvransagende, fremadstræbende og ambitiøs, men du skilter ikke med dine følelser og egentlige mål her i livet. Ord som psykisk sensitivitet, samhørighed, mysik, dyb helhed, dyb fred, uro, angst, visdom, højtidelighed, magt, majestætisk og værdig er også ord der ofte bliver forbundet med lilla.
Jo mørkere en lilla du foretrækker, jo mere indadvendt er du.

Alt i alt er lilla farven for "skabende" mennesker.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!