fredag den 6. juni 2014

ME BEFORE YOU AF JOJO MOYES

"Me Before You" af Jojo Moyes, fra forlaget Penguin, udgivet i 2012.

Louisa Clark er en ung kvinde, der ved mange ting. Hun ved, hvor mange trin, der er imellem hendes hjem og bussen. Hun ved, at hun kan lide hendes job, og hun ved, at hun måske ikke elsker hendes kæreste Patrick. Hun ved dog ikke, at hun meget snart vil miste hendes job.
Will Traynor mister hans lyst til livet efter en han blev offer for en slem motorcykelulykke, hvorefter han blev lænket til en kørestol og hjælpere døgnet rundt. Will ved præcist, hvordan han vil sætte en stopper for hans lidelser.
Hvad inden af dem ved er, at Louisa vil komme brasende ind i hans liv med et væld af farver - og at det vil ændre dem begge for altid.

"I pulled Will's shirt back down and then I turned and fired up the ignition. I didn't know what to say. I didn't know what any of this meant. Was this him coming to terms with his state? Or just another way of showing his contempt for his own body?"

Den her bog var uden tvivl fantastisk og er nu på listen over mine yndlingsbøger. Selvom bøgen rører ved sarte emner som handicap og selvmord, så formår Jojo Moyes virkelig at bringe både hjertevarme, humor og livsglæde med ind i historien. Hvordan hun har gjort det, har jeg ikke anelse om, men jeg er overbevist om, at det kræver et stort talent.

Louise (Lou) er en ganske enestående person. Hun er helt skør og helt sin egen. Hun lader ingen ændre på det - og dog? Hendes blomstrende forhold til Will er så ægte og så tragisk, men samtidigt fuld af håb, at det vil smelte dit hjerte fuldstændigt.
Hvis du læser den her bog og ikke en eneste gang har våde øjne, så må du have et hjerte af sten (eller være utrolig kynisk).

Jeg har den største lyst til at spoile hele bogen for jer, så jeg kan fortælle jer præcis, hvor fantastisk en fortælling om håb, manglende livslyst og kærlighed det her. Desværre vil jeg nok bare ikke være så populær bagefter.
5 STJERNER
"Me before you" er en bog, der bare skal læses og helt uden at vide mere end, hvad jeg lige har fortalt jer.
Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer :

 1. Er bogen skrevet på engelsk eller findes den også i en dansk udgave? :)

  Knus Line
  guldstjernen.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst den på engelsk, men den findes også på dansk :) Der går den under titlen "Mig før dig" og kan bl.a. findes på Saxo.dk (har lige tjekket).

   Knus :)

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Excellent topic i really appreciate this valuable information thanks

  Wholesale gold chains

  SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!