lørdag den 13. september 2014

"BRUDESKIBET" AF JOJO MOYES

"Brudeskibet" (original titel "The Ship of Brides") af Jojo Moyes, fra forlaget Cicero, udgivet i 2014 (originalt udgivet i 2005).

Anden verdenskrig er forbi. Året er 1946. Under krigen giftede mange unge kvinder sig med soldater fra hele verden efter kun få ugers bekendtskab. De sejler nu over havene for at blive genforenet med deres mænd.
Vi følger skibet HMS Victoria, der er et ombygget hangarskib. På skibet følger de fire unge kvinders liv: Margaret, Frances, Jean og Avice.

"På havet var det umuligt at sige, hvornår det var daggry, ikke fordi det var forskelligt fra dag til dag, eller fra kontinent til kontinent, men fordi den glødende sprække, der brød mørket voer horisontens flade bue, kunne ses hundreder, måske tusinder af kilometer væk, længe før den vist sig på landjorden, længe før den varslede en ny dags begyndelse."

Det var en helt igennem fantastisk bog. Den fik både store smil og mange tårer ud af mig. Jeg må dog indrømme, at den var utroligt svær at komme ordenligt ind i, da den af en eller anden grund er ret hård at læse. Men så snart jeg var blevet fanget, ja så lagde jeg den altså heller ikke ned igen.

Jeg elsker den skiftende synsvinkel. Det er ikke kun kvindernes liv, du får et utroligt velskrevet indblik i, men også besætningens. Der er ingen tvivl om, at der er blevet arbejdet igennem med personlighederne. De skinner bare igennem på hver enkelt side. Det er så godt!

Det er en fortælling om kærlighed, frygt for ikke længere at være ønsket og en rejse.
5 STJERNER 
Jeg har lyst til at fortælle dig det hele, men det burde jeg ikke. Det er en bog, der vil overraske dig godt og grundet hele vejen igennem. Derfor må jeg hellere slutte nu, så i selv kan nyde bogen.

Har du læst "Brudeskibet"?
Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer :

 1. God eftermiddag søde,

  nej har ikke fået læst den bog endnu, men elsker Jojo Moyes:-)
  Lyder som en skøn bod der bør læses og hygges med.

  Ønsker du og kæresten en dejlig weekend.
  Knus fra Tina
  www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften :)

   Jojo Moyes er fantastisk, og det er den her bog helt klart også! Jeg kan kun anbefale den til dig. Så sød :)

   Ha' en dejlig uge Tina :)

   Slet
 2. Nej jeg har ikke læst den endnu, men enddu en gang er det en bog der er på min ønskeliste! :)

  SvarSlet
 3. Ps. igen har du lavet en rigtig god anmeldelse :)

  SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!