tirsdag den 21. januar 2014

DEPRESSION #4 ⎮ STØTTE ER ALTSÅ VIGTIGT!

Når jeg har det aller værst, og alting falder ned omkring mig, er der intet andet end min kæreste, der kan hive mig op til overfladen og give mig håbet igen. Det er så utroligt vigtigt at have en person, der næsten kender dig bedre, end du selv gør, når man føler, at man falder fra hinanden. Man har virkelig brug for en, der bare vil være der - ligemeget, hvad klokken er, eller hvor slem din ånde er.

Depressionen tager alt din glæde for dig selv og smider det langt væk. Den gemmer det i en rustet boks med en mystisk og kryptisk lås. Du kan bare ikke komme ind i den boks. Du har brug for hjælp. Du har brug for støtte. Du har brug for søde ord.

Jeg kan ikke engang begynde at forklare, hvor stor en forskel det gør at have en støtte i sit liv under en depression. Selvfølgelig kan der være mange, der gerne vil det bedste for dig - men man har virkelig brug for en, der kan være der hele tiden, og som med lethed kan genkende alle tegn på tristhed (selv når det er gemt bag et smil).
Hvis der er noget, der gør underværker og virkelig skaber lidt ekstra overskud i en hverdag, som en depressionsramt i forvejen ikke kan klare - så er det et spontant kram, et klap på skulderen eller et simpelt: "Du klarer det flot!".

Personlig har jeg oplevet, at det er de små ting, der så småt bringer håbet tilbage. Håbet for, at alting på en eller anden måde nok skal blive godt igen - at glæden nok en dag vender tilbage.

Har du en depression, eller kender du en der har?
Image and video hosting by TinyPic

6 kommentarer :

 1. kender ikke personligt til depression, men det lyder bestemt heller ikke som nogen fest, puha! Godt der i det mindste er én der kan hjælpe dig!

  knus
  hvidbrunette.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skam heller ikke en fest :) men støtte giver et pusterum engang imellem, så det er virkelig vigtigt :)

   Slet
 2. Jeg har andet end en depression, men jeg har også haft depressioner og de kommer stadig nogle gange og banker på. Men jeg er stærk psykisk, jeg har prøvet meget og haft mine indlæggelser. Så jeg tillader ikke mig selv at gå ned igen. Men... Jeg ved hvordan det er. Jeg glemmer det aldrig.
  Og ja, at være alene, gør kun ondt værre. Dejligt for dig at du en så forstående og støttende kæreste. Det er så meget værd :)

  Kamille

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du haft flere indlæggelser med depression? Det lyder ret alvorligt.
   Og ja det er virkelig skønt :)

   Slet
  2. Både pga af det og andet ja :) Jeg er 36, så jeg har haft et stykke tid til at prøve forskellige ting her i livet :)

   Slet
 3. Jeg tænkte at du skulle se denne her: http://m.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc

  SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!