søndag den 24. august 2014

"BLODIG ARV" AF MATT HAIG

"Blodig arv" (original titel "The Radleys") af Matt Haig, fra forlaget Politikens Forlag, udgivet i 2010.

Clara Radley mister kontrollen, da en fyr forsøger at tvinge hende til et kys. Instinktivt bider hun ham så hårdt i hånden, at han begynder at bløde. Smagen af hans blod slipper en histil ukendt tørst fri i hende. Tørsten kræver at blive slukket.

Da det kort efter går op for Calaras forældre, hvad der er sket, beslutter de sig for at invie hende og hendes bror i familien mørke hemmelighed. De er vampyrer, men de lever i afholdenhed.
Det går nu op for de to søskende, hvorfor de altid har været anderledes. De lider ikke af sjældne hudsygdomme og allergi - de er overfølsomme for solen og lyset, desuden har de brug for blod.

Nu følger man den lille families kamp for deres liv. Deres moral og værdier bliver væltet om kuld, sat på prøve og så rystet lidt mere. Hemmelighed efter hemmelighed bruser op til overfladen, imens kaos vikler sig strammere og strammere omkring dem.

"Noget forandres. Hendes hjerne bliver skarpere. Pludselig er der slet ingen frygt. Ingen kvalme. Ingen svaghed. Kun blodet, den vidunderlige smag af menneskeblod."

Det har været meget svært for mig at skulle skrive en anmeldelse af den her bog. Den fangede mig virkelig, og jeg bladrede løs og mistede da også lidt søvn over den. Dog var jeg bare sådan lidt "nå", da jeg havde vendt den aller sidste side.

Der bliver ikke brugt noget fantastisk sprog på nogen måde. Det er bare ganske almindeligt hverdagssprog. Om det bare er den danske oversættelse, eller forfatterens valg, kan jeg kun gætte på. Jeg gætter faktisk på, at det er forfatteren valg. Det falder godt ind i bogens atmosfære. Hverdag. Normalt. Ret kedeligt.
Selvfølgelig er det kun normalt og ret kedeligt, indtil alle vampyr hemmelighederne bliver udfoldet.

Så hvis du gerne vil prøve kræfter med vampyrlitteratur med traditionelle værdier med et moderne twist, så vil jeg da helt klar anbefale "Blodig arv". Men som sagt er det ikke et litterært mesterværk. Det er en vild historie, en fed udvikling af karakterer og så selvfølgelig en masse utroligt spændende vampyr facts.


4 STJERNER 
 Image and video hosting by TinyPic 

2 kommentarer :

  1. Det var en rigtig fin boganmeldelse Katrine!! :D

    SvarSlet
  2. Fedt! Det er jeg virkelig glaf for :D Tak!

    SvarSlet

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!