lørdag den 20. september 2014

"ALLEGIANT" AF VERONICA ROTH

*læs kun videre, hvis du har læst Divergent og Insurgent*
"Allegiant" (Divergent #3) af Veronica Roth, fra forlaget HarperCollins, udgivet i 2014 (originalt udgivet i 2013).

Samfundet baseret på faktioner fuldstændigt smadret af vold og magtkampe. Det er arret af tab og forræderi. Tris er klar til at udforske verden uden for hegnet, så snart hun får muligheden for det. Måske vil Tris og Tobias finde et simpelt og godt liv på den anden side af hegnet?

Men den nye virkelighed er langt mere alarmerende end den de efterlod. Alt hvad de troede på bliver hurtigt meningsløst. Det betyder, at Tris endnu engang må kæmpe for menneskets natur, imens hun må foretage nogle hårde valg om mod, kærlighed og ofring.

“You don’t believe things because they make your life better, you believe them because
they’re true."

Jeg har godt nok mange blandede følelser for den her bog. Selvfølgelig var det ikke et litterært mesterværk, men det var okay og hurtig læst. Det er trods alt Young Adult.

"Allegiant" frustrerede mig bare så meget. Mest af alt tror jeg, at det er fordi, at jeg er blevet lige en tand ældre og mere moden end hovedpersonerne. De er så barnlige, og inden af dem kan finde ud af at åbne deres mund og fortælle, hvad der er galt.
Desuden er der bare så mange gentagelser, da man nu både ser historien fra Tris' og Tobias' synsvinkel.

Det var utroligt spændende at lære mere og mere om den dystopiske verden, som de nu engang lever i. Det går virkeligt op for en, at de er langt ude i fremtiden - langt mere nu end i de to forrige bøger i trilogien.

Desuden er slutningen noget så forfærdelig. Jeg har hørt, at jeg langt fra er den eneste, der er utilfreds. Både dem jeg har snakket med, og de anmeldelser jeg har læst, har for det meste hakket ned på den - og må jeg også gøre.

Jeg var så skuffet, og jeg vil på ingen måde anbefale bogen til dig, der ikke behøver at læse videre end "Insurgent". Hvis du læser "Allegiant", skal du være forberedt på, at trilogien vil smuldre imellem dine hænder. Det er noget værre møg.
2 STJERNER
Den har fået 2 stjerner, fordi jeg godt kan lide den verden, der er blevet opbygget.
Image and video hosting by TinyPic

4 kommentarer :

 1. Kom nu med flere indlæg!!! :(

  SvarSlet
 2. Der er meget stille på bloggen... øv...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja.. det må du virkelig undskylde :/ Jeg prøver så småt at få tid til at lave det om :)

   Slet

TUSIND TAK FOR DIN KOMMENTAR!