onsdag den 28. marts 2012

Pige med perleørering


Titel: Pige med perleørering (Girl with a Pearl Earring)
Forfatter: Tracy Chevalier
Sprog: Dansk (oversat fra engelsk)
Sidetal: 235

"En smukt skrevet, elegant og dejlig roman" - B.T. Søndag

Vi er i år 1664, og Griets far har været ude for en voldsom ulykke på sit arbejde, hvor han blev blind. Deres lille familie er blevet så fattig, at Griet må sælges som tyende (en slags slave) til en rigere familie for, at resten af familien kan få mad.
Den rige families overhovedet er en meget velset maler, og Griet skal rengøre han atelier. Langsomt kommer de tættere og tættere på hinanden, selvom Griet har en ung beundre, som er slagter og vil spørge om hendes hånd. Hvad sker der så? Dam dam daa..

Jeg vil ikke afsløre hele bogen, men en ting er sikkert. På trods af de få sider er denne bog fantastisk. Der er ingen kilometer lange kapitler, som er lige til at brække nakken på, og man er med hele tiden.
Det er en historisk roman, så hvis det ikke lige er genren for dig, så vil jeg anbefale dig ikke at skaffe den her bog.
Den er utroligt velskrevet, som B.T. Søndag siger. Citatet har jeg fra bagsiden af bogen.

Den er ideel til en aften, hvor du bare har lyst til at kravle ned under tæppet og blive hevet ind i en gammel historie om kærligheden imellem mennesker og kunst.

På grund af det lille antal sider vil jeg "kun" give bogen 3,5 stjerner ud af 5 (:

Første dag på arbejdet! d:

Som jer der læser regelmæssigt med ved, så startede jeg på arbejdet igår.
Det gik fantastisk! Det skal bare lige siges, at jeg ikke vil nævne navnet på den bager jeg arbejder i, da jeg ikke må (:

Underligt nok spurgte de mig, hvorfor jeg kom for sent, da jeg kom. Vi havde aftalt, at jeg skulle være det mellem 16:00 og 16:30. Jeg var der ca. kvart over.. er det at komme for sent? Nej vel?
Men ja. Derefter fik jeg en t-shirt, 2 skilte, 2 forklæder og en trøje, hvis det bliver koldt at stå kun i t-shirten. Og åbenbart må man kun have mørkt tøj under. Det vil sige sorte bukser og sorte sko. Ikke så godt for jeg mødte op i hvide sko (for ingen havde tænkt på at fortælle mig det..).

Jeg blev vist rundt og det hele.. det er ikke det største sted i verden, så super. Derefter skulle jeg klæde om til min "uniform" og blev smidt direkte ud i marken (eller bag disken).
Inden for få sekunder havde jeg min første kunde og det gik fantastisk. Kasseapparatet er overhovedet ikke specielt svært. Det sværeste er at huske at trykke total inden man modtager betalingen d:
Og at kende forskel på brødene, men shh det nævner vi ikke noget om!

Hende der skulle "træne" mig drillede mig ved at fjerne alle skiltene på brødene, og så skulle jeg huske navne + hvad der var specielt ved netop det brød. Hvis jeg skal sige det selv, så synes jeg faktisk, at jeg var ret god til det. Selvom Valnødbrødet var pisse svært..

Den anden bagerarbejder-diskting var virkeligt sød og venlig. Han lærte mig forskellige tricks på kasseapparatet og fortalte om, hvilke ting man ikke måtte spise osv.

Det er, hvad jeg lige kan fortælle nu! Der kommer mere efter min næste vagt :D

mandag den 26. marts 2012

Tysktraumer og lidt fra resten af dagen (:

Da klokken var 6.15 ringede mit ur. Det var alt for tidligt, hvilket jeg har mærket hele dagen, da jeg er totalt bombet. Heldigvis var busturen til skolen enormt hyggelig! Vi grinede og grinede og irriterede nok alle andre i bussen. Selvfølgelig var det pga. mine mega rådne jokes, men ja.. Jeg kan ikke huske, hvad det sjove var nu (:

De første 3 moduler med engelsk, matematik og samfundsfag forsvandt med lynets hast. Det er kun det frygtelige tysk modul, som har brændt sig fast i min nethinde. Jeg vil næsten gå så langt, som til at kalde der "mobning". Selvfølgelig er der folk der er ude for nogen, som er langt værre, men selv det, som jeg udsættes for burde slet ikke finde sted.

Jeg må nok sige, at i dag er den værste tysktime til dato. Forestil dig, at du sætter dig ned i klassen, siger hej til din sidemand og smiler. Så kigger hun på dag, tager sine ting og rykker sig. Hvis der er noget, som kan give mig følelsen af tårer der presser på, så er det det. Især fordi jeg aldrig har gjort hende eller nogen andre i den klasse noget for, at jeg skal behandles på den måde.
Heldigvis har jeg de dejligste venner udenfor tysktimen, dog er det lidt svært at huske på, når de ikke er der i øjeblikket.
Og det er utroligt svært bare at tage det roligt.For jeg ønsker ikke at gøre det til noget stort. Jeg ønsker ikke at tvinge folk til at kunne lide mig. Jeg ønsker heller ikke at tvinge folk til at høre på, hvad der sårer mig.

Tilbage til noget jubii!
Hjemturen var hyggelig og morsom og venskabelig, som den altid er. Det fik helt klart smilet tilbage på læberne. Jeg må nok sige, at Louise og Sarah er de bedste veninder, jeg kan tænke på lige pt. De opfylder alle mine behov og får altid smilet tilbage.

Fortsat en vidunderlig dag til jer mine skønne læsere! d:

søndag den 25. marts 2012

Guide: Fjern bjælken i toppen af din blog!

Det er egentlig utroligt let, derfor laver jeg det her indlæg, så alle kan få det der lækre, personlige of professionele look på deres blog. For hvem vil egentlig have en dum og meget grim blogger-bar i toppen af deres blog? Ingen.


Start med at trykke på Skabelon i menuen. Du kan se, hvor det er på billedet ovenover, hvis du er i tvivl.


Så kommer du frem til noget, som meget gerne skulle ligne det her. Der trykker du på Rediger HTML.


Når du har gjort det, popper der en lille advarsel op, men det er okay. Du skal bare trykke på fortsæt.


Nu er du kommer dertil, hvor vi skal foretage alle ændringerne.
Start med at finde det sted, hvor jeg har markeret på billedet ovenover. Det skulle meget gerne være næsten i toppen.


Så indsætter du den her kode:

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Du skal indsætte den lige under den stiplede linje, og lige over Variabledefinitions.

Så skal du bare trykke på gem.


Og så er du færdig! Så er navigationsbjælken forsvundet, ligesom du kan se på mit billede (:

Jeg håber, at det her hjalp en helt masse!

Hvad synes i om Mixpod'en?

Hvis i ikke har opdaget det, så er der kommet en fin, lille mixpod i sidebaren.
Jeg tænkte, at det kunne give lidt mere stemning og et strejf af personlighed til bloggen, da det er mig der har valgt musikken efter, hvad jeg godt kan lide at høre.

I kan se den på billedet (:

Personligt synes jeg selvfølgelig, at det er en mega fed ide, men det skal jeg jo synes, ikke? Desværre er det ikke pga. af mig, at jeg har lavet den og sat den ind. Det er pga. af jer dejlige læsere, derfor vil jeg meget gerne lige have et par ord om, hvad i synes om ideen.
Virker den overhovedet?
(mit internet er så langsom, at jeg ikke engang kan teste det.. det er ret dårligt)..

Meget gerne også andet ris og ros af min blog! d:

Godmorgen skønne mennesker! d:

Så er kl. 9.54 (eller faktisk 10.54, men jeg har ikke sat uret frem endnu.. det burde jeg, ellers glemmer jeg det).. okay.
Så er det sat frem! Kl. er nu 10.55, og jeg sidder på min seng og skriver blog (:

Jeg overvejer lidt at gå i bad, selvom det ville være dumt, da jeg bare skal rydde op, støvsuge, lave en dum matematik aflevering til imorgen, og så skal jeg selvfølgelig også fikse bloggen en hel del mere.
Det er helt vildt så utålmodig, som jeg er. Der er gået et par dage, hvor jeg har rodet med bloggen, og den er stadig ikke, som jeg vil have den. Det gør mig skør i bolden, og jeg får bare lyst til at sige fuck dig blog, men det kan jeg jo ikke.. jeg elsker jo at skrive en masse indlæg, men hader, hvordan selve bloggen ser ud.
Måske bliver jeg nødt til at kode hele bloggen fra bunden af og ihh det bliver røvhamrende.... surt! For jeg har glemt halvdelen af alt det HTML, jeg kan, efter jeg fik min Macbook.. i år 2009 tror jeg.. nej 2010 (:

Ikke mere brok nu, for vejret er skønt, og jeg kan gå en dejlig lang tur med hunden, om jeg lugter eller ej!

Update: Jeg har levet en time forud indtil nu, da urene åbenbart opdaterede tiden automatik.. pinligt! :/

Har du en blog? Så smid den lige en kommentar - jeg er altid på udkig efter nye blogge at følge! d:

fredag den 23. marts 2012

Hvad er der galt med mig?

Nu et det 4 år, at det her står på.. og jeg forstår kun mindre og mindre af det. Jeg smiler og smiler, prøver at føre samtaler, jeg hjælper gudhjælpemig også i timerne, fordi de er så dumme. De er bare så.. underlige!

Hvad er der galt med mig siden folk undgår mig? Er det fordi jeg går med briller? Er det fordi jeg er lidt overvægtig? Jeg forstår det ikke, og jeg har aldrig forstået det.
Hver eneste tysktime kan man se mig sidde helt alene helt alene i pauserne. Jeg er endda alene i timerne, selvom læreren har lavet grupper. De ignorerer mig totalt selvom jeg taler og taler og bidrager lang bedre end de andre i gruppen.
Hvordan kan folk, som jeg har gået i klasse med i snart.. et år.. bare være så følelseskolde? Det er 1-2 gange om ugen i 5-minutters pausen. Det vil sige højst et kvarter om ugen, at de skal snakke med mig. Er jeg virkeligt så slem? Hvordan kan de sidde der i deres store flok og bare ignorere, at jeg sidder der helt alene og virkeligt kæmper for at være en del af fælleskabet.

Jeg ved godt, at jeg aldrig har været populær. Jeg har aldrig været en del af fælleskabet. Jeg har altid været den mærkeligt, overvægtige pige med brillerne. Der er aldrig nogen, som prøver at lære mig at kende. De behøver ikke engang at lære mig at kende, bare tale lidt med mig. Det kan ikke være rigtigt, at det er en som mig, der skal sidde alene tilbage, når jeg fandeme altid snubler over mine tær for at hjælpe.

Jeg giver snart op. Jeg må bare accepterer, at jeg er et nul med 3-4 venner, og det må være fint. Ingen i tysk timerne bryder sig om mig og gruppearbejde et helvede.
Jeg må jo indse det før eller siden.

Det er egentlig noget underligt noget.. at længes efter at blive accepteret af nogen, som bare er umulige et komme ind på livet af. Jeg giver op.

onsdag den 21. marts 2012

e.l.f Brightening Eye Colour - Silver Lining


Med blitz

Uden blitz

De gode ting:
- Utroligt pigmenterede farver
- Meget billig (12,96 kr)
- Indpakningen føles hverken skrøbelig eller billig
- Den er nem at have med sig i tasken
- Der er en øjenskygge applikator med, dog er det ikke noget, som jeg kan bruge

De mindre gode ting:
- Den kan kun købes på nettet
- Øjenskyggerne er en smule for bløde, så pas på med at trykke for hårdt med børsten
- Der er kun 2,5g produkt

Jeg giver den 5 ud af 5 stjerner!

Den kan købes på e.l.f's hjemmeside lige her.

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

JEG HAR FÅET ARBEJDE! :D

Sikke et par fantastiske dage!
Igår fik jeg min e.l.f pakke og min farmor og farfar ringede og sagde, at de gerne ville give mig en ny seng som en kombineret påske og fødelsdagsgave.

Og i dag fik jeg et job!

Lige nu rækker jeg tunge af alle dem, som sagde, at jeg ikke ville få et job når jeg kun søgte et sted! Sig hej til den bye bagerpige i Kvickly Bageren her, hvor jeg bor (:
Jeg starter allerede imorgen.. ihh sommerfugle i maven!

e.l.f Brightening Eye Colour - Rocker



Sløret så i kan se glimmret (:

De gode ting:
- Den er billig (12,96 kr)
- Farverne er meget pigmenterede
- Indpakningen er ikke billig og skrøbelig
- Farverne holder i lang tid på øjenlåget
- Nem at have med sig
- Der følger en øjenskygge applikator med, selvom den er noget crap

De mindre gode ting:
- Den lyseste farve (highligteren) er ikke lige så pigmenteret som de andre farver
- Øjenskyggerne er meget bløde, så man skal passe på ikke at ødelægge dem
- Der er ikke særligt meget produkt (kun 2,5g)
- Man kan kun købe dem online

Jeg vil give den 4 ud af 5 stjerner!

Du kan købe den her lille, fine øjenskygge palette på e.l.f's hjemmeside.

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

tirsdag den 20. marts 2012

Når afslapning er bedst (:

På med hyggesokkerne..


Grib fat i bogen og hop under dynen..

Så er du klar til afslapning på 1 klasse! Det er virkeligt noget af det bedste jeg ved.. bare at kravle langt ned under dynen med mine ekstremt bløde hygge sokker og en vidunderlig bog med en fantastisk historie, som jeg kan leve mig ind i.

Det er livet!

mandag den 19. marts 2012

Hvorfor mig og min postmand er uvenner..

Jeg har et pølle postbud.

Nu tænker du sikkert; hvad er et pølle postbud?
Jo nu skal du hører, det er et postbud, der burde fyres.

Mit postbud er nok den aller værste i hele Danmark, for slet ikke at tale om den mest dovne og totalt ligeglade. Mit postbud gør overhovedet ikke sit job. Eller måske gør han/hun, men kun når det er let! Kun når det er et lille bitte brev, for så kan mit postbud måske lige klare at stoppe cykelen, ligge brevet i postkassen og så videre.

Men hvad så når jeg bestiller pakker? Åh det er en helt anden sag.
Der er mit postbud totalt uansvarligt. Hvilket postbud lader en pakke ligge og flyde på dørtrinnet? Et dørtrin lige ud til fortovet, hvor ALLE kan smutte hen og tage den.
Det er lige før jeg over vejer at sende mine pakker til min morfor, så jeg er sikker på, at de rent faktisk er i sikre hænder.

Mit postbud er også lidt en løgner.
Næsten hver evig eneste gang jeg bestiller pakker, så får jeg en "sød" seddel i postkassen, hvor der står, at den har været forsøgt afleveret den og den dato. Min bare røv! Der er ALTID nogen hjemme hos os, da min mor er sygemeldt på kontanthjælp. Hvis hun ikke er hjemme, så er jeg. Selv vores naboer kan høre vores dørklokke. Postbudet er så skide doven, at han/hun ikke engang kan gå ind og ringe på. Det er 1-2 meter vi taler om her. Uha!

Det betyder så, at jeg selv skal hen på posthuset og hente min pakke. Det er sådan set fint nok, hvis postbudet ville give mig de rigtige oplysninger på den lille seddel, som den doven **** ligger i min postkasse. Men det gør postbudet desværre ikke.
På seddelen står der, at jeg bare skal gå ned på posthuset og hente pakken så snart det åbner. Det er lige til at overkomme. Når jeg så går ned på posthuset, er pakken der så? Nej. Den kommer først næste dag. Tak for lort postmand. Du dum.

Og hvorfor skriver jeg det nu?
Fordi jeg har modtaget min e.l.f pakke, som jeg har skrevet om her. Har postbudet ringet på? Nej. Har postbudet gevet mig de rigtige informationer om afhentning? Nej. Fik jeg så min pakke i dag? Nej. Er jeg gnaven? Ja.

Sedlen fra mit postbud. Det slørrede er min adresse.. Kan i se
problemet? (:

Har nogen af jer været udsat for samme enormt rådne postbud's adfærd som mig?

søndag den 18. marts 2012

Spinat og samfundsfag (:

Okay.. okay okay okay..
Jeg er simpelthen nået dertil, hvor jeg bare stirrer på en figur og tænker fuck, fuck, fuck, fuuuuck. Jeg er gået i stå. Igen. Det er noget lort, jeg er allerede MEGET bagud, da den skulle have været afleveret onsdag aften, min lærer bliver ikke glad, men opgaven er bare så skide svær.

Derfor fik jeg den brillante ide, at udskyde min opgave. IGEN. Og så gå ned og bage nogle spinat boller.

Hvorfor skal jeg altid udsætte alting? :(

Det er så typisk mig! Jeg har bare lyst til at give mig selv et kæmpe spark i røven, så jeg lander i kronen på et eller andet gigantisk træ, hvor jeg ikke kan komme ned, før jeg har lavet de ting, som jeg skal. Men desværre er mine ben hverken lange nok eller kraftfulde nok til det..
Jeg bliver ved med at sige til mig selv, at jeg har en god undskyldning for ikke at få tingene lavet, men har jeg nu det? Jeg kunne da sagtens sidde og kæmpe med min samfundfagsaflevering med computeren på skødet, kunne jeg ikke? Det kan godt være, at jeg havde racermave og en smule feber, men helt ærligt. Jeg kunne godt have lavet den dumme aflevering, ikke? Jo.
Men jeg lavede den ikke. Så nu sidder jeg med 3 åndsvage afleveringer på min dejlige søndag. Eller på min søndag, for den er ikke så dejlig mere.

Samfundsfag - Matematik - Engelsk.

Gå nu væk! Hvorfor kan jeg ikke bare stoppe tiden? Hvorfor kan jeg ikke bruge hele dagen på Youtube. og så lave de der afleveringer på en halv time, inden jeg skal sove i aften? Fordi jeg ikke er supermand.

I må have mig undskyldt. Samfundsfag venter. Derefter matematik. Og så engelsk. HAHAH ej.. det er først nu, at jeg ser, at afleveringerne er i mine 3 liniefag.. fuck.

lørdag den 17. marts 2012

Hvad betyder resten af farverne?

Jeg har allerede lavet indlæg på de "store" farver, så hvis du vil læse om dem, så tryk på Imellem linjerne ude i menuen (:

Sølv: Månen, måneguder, Jomfru Maria, borgerlig velstand, dæmonafværgende, stor styrke, originalitet og farven har en rensende kraft.

Gylden: Den største visdom, højeste form for livsglæde, guddommelig energi, fjerner dyb frygt, beskytter imod negative vibrationer, værdighed, oplysning og hjælper med at slippe fortiden.

Oliven: Det sande jeg, sandheden, at være ansvarlig over for sine handlinger og sig selv, følelser frem for tanker, lærer os at lytte til vores hjerter, feminin ledelse, fred, genfødsel, tillid, tro og muligheder.

Turkis: Kunstneriske evner, skaberkraft, kreativitet, kommunikation fra hjertet, overblik og helhed i følelserne, harmoni og balance, telepati, tillid til sig selv, uafhængighed, klare tanker, spontanitet og leg.

Magenta: Ubetinget kærlighed, indre styrke, dyb healing, service, medfølelse, afbalancerer følelserne, skabelse, guddommelig inspiration og hjælper de to hjernehalvdele med at samarbejde.

Ferskenfarvet: Dyb identitet, glæde, følelsen af et være et med alt, medfølelse, uafhængighed, skabelse, visdom, kærlighed på alle planer, lykke, barmhjertighed og indlevelse.

Brun: Materialisme, jordforbindelse, konfliktskyhed, dovenskab, glæden ved at eje, indre konflikter, tryghedssøgende, træghed, kedelig, selvudslettende, nedbrydning og stillestående.

Så har jeg været igennem alle farverne! Håber, at i kunne bruge det til noget, eller i det mindste synes, at det var sjovt.

2 nye bøger til mig! (:

Jeg er så glad for, at jeg alligevel fik hevet et par bukser på, da mor spurgte, om jeg ville med op at handle! Selvom det tog 100 år og min mave og fod brændte af smerte, så var det virkeligt det værd.
Mor fik lidt ondt af mig, da jeg gik rundt og brokkede mig konstant, som jeg nu altid gør. Også selvom der ikke er noget i vejen som sådan, men det er en anden historie (:
Så mig og mor tog altså af sted for at handle (i Kvickly.. og en smule Fakta, men bøgerne er fra Kvickly!)..

Oppe ved kasserne lå der lige 2 bøger og smilede til mig.

Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson

Pige med perleørering af Tracy Chevalier

Den øverste bog kostede kun 10 kr. og Pige med perleørering kostede 20 kr., hvilket er dejligt billigt.
Jeg glæder mig helt ustyrligt til at læse Pige med perleørering, da jeg har set filmen og er helt vild med historien (:

Undskyld de mega dårlige billeder! Min oplader til mit kamera er løbet væk hjemmefra.. Typisk!

Evt. blå mandag outfit (:

Blå mandag :)

Nu er jeg selv blevet konfirmeret for 100 år og en madpakke siden, eller sådan føles det i hvert fald. Det er nok kun to år tror jeg, men alligevel, det er lang tid!
Som jeg gør ret meget for tiden, så sad jeg og legede med Polyvore for at få tiden til at gå, og det her er, hvad jeg kom frem til. Jeg er vild med det! Det ville være perfekt til en blå mandag aften et eller andet, eller bare en sød sommerfest.

Hvad synes du? (:

Mere personlighed? (: - Hjælp mig!

Godmorgen, godmorgen til hele hønsegården! (:
Jeg håber, at i har sovet lige så skønt som mig, og drømt lige så mange søde drømme.

Billedet er for at gøre det lidt mere "personligt".. d:

Lad mig komme til sagen..
Jeg har lige læst et indlægKærlighed, shopping, tøse ting, og det satte tankerne igang. Bare rolig! Jeg begyndte ikke at sætte spørgsmål til livet osv., men til mig blog.
Er jeg glad for min blog, som den er nu? Svaret er delvist ja, jeg ville elske at indvie jer i mit liv på et mere personligt plan end bare, hvad jeg læser, køber, bruger osv.

Ville det være noget, som i gad at læse? For hvis ikke, så må jeg lige overveje det igen (:
Vær søøøød at smide en lille kommentar, så jeg ved, hvad du tænker om ideen.

Hvis der ikke kommer kommentarer, så må jeg lave en afstemning..

fredag den 16. marts 2012

All you need is love - outfit (:

All you need is love (:

Hvad synes i? (:

Gi' mig, gi' mig, gi' mig!

Everyday 1

Jeg har simplethen genfundet min kærlighed til Polyvore. Hvordan har jeg nogensinde kunne glemme den dejlige hjemmeside? Er der noget bedre tidsfordriv end at sidde og dagdrømme med en masse lækkert tøj, tilbehør og make-up, som du selv kan mikse og matche? Det tror jeg heller ikke..

Hvad synes i? (:

Valentinsdags outfit (:

Valentines Day

Jeg ved godt, at det har været valentins dag - for lidt over en måned siden, men jeg sad lige og legede med Polyvore, og så kom jeg frem til det her. Perfekt til en middag eller noget i den stil, i hvert fald i min lille verden.

Hvad synes i? (:

Hvad betyder sort?


Sort er farven for død, sorg, ulykke og synd. Sådan har det altid været. Sort kvæler alle de ander farver. Farven symboliserer depression, elegance, balance, opsugende, skjulthed, ondskab, maskulinitet, uheld, forbud, hemmeligheder, oprør, kaos, pessimisme, agression, sorg, negativ energi og upålidelighed.
Det er farven for destruktion og selvmord.

I et rum kan sort bruges, som en meget elegant farve, der kan understege detaljerne og derfor give et sofistikeret look.

Hvis du foretrækker sort, har du højst sandsynligt ingen selvrespekt, dog er du måske meget kreativ. Da kreative og indelukkede personer ofter bliver tiltrukket af sort. Du har nok tendes til pessimisme. Måske har du manglende identitet og meget lavt selvværd.

Altså er sort ikke ligefrem den mest positive "farve".

Hvad betyder grå?


Grå er farven for det triste og ligegyldige, dog kan det også være udtryk for en raffineret smag. Farven symboliserer, tilbageholden, kedelighed, neutral, ligegyldighed, frygt, angst, pessimisme, indre tomhed, materielle ting, teknologi og elegance.

Hvis grå er din yndlingsfarve er du typisk en person, som kun ønsker at gå i et med væggen. du har depressive tendenser og ikke meget glæde i dit liv. Du undertrykker og fornægter dine følelser. Du er en rigtigt grå mus, du er kedelig.

Altså er grå en "farve", som står for alt, der er kedeligt. Men hvis du absolut skal bruge grå, så set den sammen med andre farver, for der er ikke værre end gråt i gråt.

Dejlige, dejlige forår! (:

Så er det den første rigtige forårs dag i dag (i hvert fald efter mit hovede).. Allerede kl. 6:15 da jeg vågnede, eller rettere sagt blev vækket af mit ur, skinnede solen smukt, og jeg kunne hører fuglene kvidre. Jeg elsker forår! Det får virkeligt det bedre frem i mig, og det er helt klart den smukkest og mest fortryllende årstid vi har her i lille Danmark.

Det er nu vi skal begynde at hive kjolerne frem.
Alle de flotte blomster viser sit skønne ansigt.
Græsset bliver grønnere end aldrig før.
Lyset kommer igen!
Og der er krokusser og snart påske.

FANTASTISK!

Men.. ikke noget dejlig forårsdag til mig i dag.. for jeg er lænket til sengen med den værste gang ondt i maven, jeg har haft i laaaang tid.. troede ellers lige, at jeg havde vokset mig fra det. Typisk mit held.

Hvis jeg tør at bevæge mig ud senere (lille vovsepige skal trods alt tisse), så kommer der nok en masse billeder. Bare fordi det er sådan en vidunderlig dag (: - ellers må i leve med et par indendørs indlæg.

torsdag den 15. marts 2012

Hvad betyder hvid?


Hvid er uskylden og renhedens farve. Farven symboliserer frygtløshed, godhed, uskyld, sandhed, lys, renhed, klarhed, spiritualitet, enkelthed, fred, sårbarhed, åbenhed, neutral og hygiejne. Det er alle farver i en. Hvid er den enkelte og simple kærlighed.
Hvis vi ser mere negativt på den hvide farve, så symboliserer den følelseskoldhed, ensomhed, goldhed, dødens bleghed og fortvivelse. Den kan indikerer, stress, mangelende jordforbindelse og flugt fra virkeligheden.

Det er det sikre valg, som man altid kan vende tilbage til. Hvide vægge vil skabe en illusion af et klinisk miljø, derfor fungerer hvidt bedst sammen med en anden farve.

Selve ordet hvid er opstået af der græske ord leukos, som betyder lys.

I Kina er hvid efterårets, sorgen, alderdommen og ulykkens farve. I de slaviske lande ser man hvid på samme måde som i Kina.

Og hvis vi så lige skal runde af ved at tale om auraer, så er din aura hvid, hvis du udstråler uselvisk kærlighed.

Hvad betyder lyderød?


Det her gælder kun for lyserød, ikke pink!

Farven står for ubetinget kærlighed. Lyserød symboliserer ro, afslapning, helbredelse, feminine kvaliteter, afstresning, hjælpsomhed, åbenhed, venlighed, medfølelse, omsorg, accept og forståelse af alt, mildhed, blidhed, intuition og næstekærlighed. Det er farven for den universelle kærlighed.
Dog kan den også symboliserer sårbarhed og, at man er ultra sensitiv.

Lyserød er en meget beroligende farve, og det hænder, at folk bliver trætte og meget beroligede af den. Den får dit hjerte til at banke langsommere og dit blodtryk til at falde.

Hvis du har søvnproblemer, så kan du jo prøve at male dit soveværelse lyserødt eller lyslilla.

Det er ungdommens farve, og den er ofte forbundet med unge piger.

onsdag den 14. marts 2012

Hvad ville jeg have på på Bakken? (:

En tur på Bakken

Bakken er klart min yndlings forlystelsespark! Og jeg glæder mig så meget til, at det bliver sommer og min fødselsdag, så jeg kan komme derud igen. Det er vist lidt af en tradition at tage til Bakken på min fødselsdag efterhånden, selvom jeg brød traditionen sidste år.. upsidasse..
Tror, at jeg slæber min dejlige kæreste med i år, for så er jeg sikker på, at jeg også bliver fodret d:

Hej hej (:

Hvad betyder rød?


Rød er farven for synd, had, oprør, fest, glæde og kærlighed. Farven kan give et billede af mod, viljekraft og jager melankolien væk. Rød symboliserer oprør, raseri, advarsel, mod, lidenskab, spænding, glæde, selvbebrejdelse, stress, utålmodighed og aggresivitet.
Farven har tendens til at gøre os vrede og aggressive, da den får irritation og vrede op til overfladen.

Rød er kineserne farve for glæde, vores for had og kærlighed og indernes for ægteskab.

Rød er en farve for de stærke og magtfulde mennsker, men også dem som drømmer om at få magt. Derfor er det en tvetydig farve, da den både symboliserer de mennesker der gør noget med deres liv og dem, der kun drømmer om det.
Farven bliver ofte valgt af dem, som kan lide af køre stærkt, da der altid er fat over feltet i "røde menneskers" liv. De lever i nuet, og tænker kun på næste dag, hvis det kan give dem en mulighed for at komme til tops.

Mad: Tomater, rødbeder, kirsebær, jordbær, radiser, ribs, red peber, vandmelon, rådkål mm.

Hvad betyder orange?


Orange er glædens farve, og den symboliserer hidsighed, glæde, livskraft, varme, energi, provokation, kreativitet, sikkerhed, selvrespekt, livsnydelse, stolthed, lykkefølelse, seksualitet, humor, vitalitet, chokabsorberingspontanitet og styrke.
Farven bliver forbundet med ild og flammer, ambitioner og stolthed, men også med egoisme og grusomhed.

Farven kan være meget dominerende og virke overvældende på store overflader, imens den vil være varm og hyggelig på mindre. Da orange er en blanding af det gule lys og den røde varme, er det en glødende farve.

Orange er en varm farve, som påvirker humøret positivt, og den hjælper os med at få gode ideer.
Hvis orange er din yndlingsfarve er du udadvendt, smilende og du spreder glæde omkring dig. Men hvis du derimod hader orange er du en enspænder af natur, som foretrækker at være alene.

Mad: Appelsiner, ferskner, abrikoser, nektariner, græskar og gulerødder mm.

søndag den 11. marts 2012

Hvad betyder gul?


Gul er en mild og glad farve, der giver ro og inspiration. Selvom gul er svigen og falskhedens farve, så forbinder vi den også med solen og stor energi. Gul kan fremme glæde, intellekt og logisk tankegang.
Farven står for bedrag, falkhed, forræderi, misundelse, surhed, jalousi, solen, kravstillende, guddommelig visdom, livskraft, arbejdsommelighed, selvstændighed, frihed og venlighed.
Det er en farve, der står for vores følelser.

En lys gul kan påvirke os til at blive mere optimistiske og i bedre humør.

Hvis gul er din yndlingsfarve, vil du typisk gøre alt, hvad du kan, for at få en ven ud af en vanskelig situation.
Men hvis du på den anden side hader gul, er du kedelig og har svært ved at få øje på det sjove og glade omkring dig.

Mad: Grapefrugt, citron, gul pebber, melon, majs, ananas, banan mm.

e.l.f Nourishing Cuticle Pen

Har du tørre, flossede og grimme neglebånd? Det har/havde jeg også, og jeg havde prøvet alle mulige håndcremer, normale cremer, tips fra Youtube osv. Men intet virkede!
Så tog jeg chancen og bestilte e.l.f Nourishing Cuticle Pen fra deres hjemmeside, og så kom der fremskidt!

Sådan ser den så ud (:

Og på den anden side står ingredienserne.

Ingredienserne er lidt svære at se, så her er de:
Isodecane, sweet almond oil, grape seed oil, avokado oil, tocopherol, ascorbyl, palmitate, retinyl, palmitate, panthenol, aloe vera oil.

Den er super god fordi den virkeligt fikser dine neglebånd. Ikke nok med, at den indeholder forskellige gode olier, som er gode for dine neglebånd, så er der også vitamin E, A, C og Pro-vitamin B5 i!


Den har sådan en lille filt tip, så det er dejlig nemt at tage på omkring neglene.

Du kan bruge den så meget, som du vil og lige når du vil. Og så koster den kun 12,64 kr.!

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

lørdag den 10. marts 2012

Grønne prikker af misundelse - Negle "kunst"..



Undskyld det slørrede billede. Mit kamera ville bare ikke..
Der står 548 Green Hawaii.

Jeg har leget lidt med neglelak i dag. Det er ikke noget jeg gør specielt tit, da jeg helt klart foretrækker en enkelt farve på neglene. Det ser bare mere ordenligt ud, men ja.. jeg var i lege humør, og jeg så lige muligheden for at bruge min yndlingsneglelak og få lidt glimmer på. Så er jeg også bare helt tosset med prikker!

Som i kan se på billederne har jeg brugt Gosh Early Green nederst. Prikkerne har jeg lavet med Gosh Green Hawaii. Den sælges desværre ikke længere i Matas eller nogen andre steder jeg kender, så hvis nogen af jer ved, hvor den kan købes, smid en kommentar! (:

Jeg føler ikke, at jeg behøver at forklare, hvordan jeg gjorde.. Men her kommer det. Jeg tog bare børsten og sagde prik, prik, prik imens, at jeg lavede prikker på neglene.

Skørt eller skønt?

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

Gosh Early Green 606 (:


De nyere Gosh lakker har ikke et klistermærke med navnet
i toppen af låget mere, hvilket er lidt trist. I stedet er de på
siden af flasken.

Der er kun 2 lag på billederne, så lakken dækker utroligt godt! Det er fantastisk, for den tørrer også virkeligt hurtigt.

For mig er det den perfekte forårs/sommer grønne farve, som jeg sikkert skulle have købt en flaske mere af, men så har jeg jo lært det.

Konsistensen af lakker er super, og den glider bare hen over din negl. Den er hverken vandet eller for tyk.

Børsten er nok en smule lille i det for manges smag, men for mig var den perfekt. Jeg har også meget små hænder med små negle. Den er dejligt blød og der er ingen hår der stikker ud.

Nu kan jeg ikke sige noget om holdbarheden endnu, men Gosh's lakker har som regel en utroligt god holbarhed, så det håber jeg også gælder den her, ellers lover jeg at opdaterer jer!

Luften er ikke god, men den kunne være meget værre!

Lakken koster 60 kr. og kan fås i Matas (nogengange er du bare heldig og kan finde dem på tilbud i Esthetique på Ros Torv til 20 kr!).

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

Hvad betyder grøn?


Grøn er håbets, ungdommen og umodenhedens farve, men det er også misundelsens farve. Grøn symboliserer Håb, glæde, frugtbarhed, optimisme, fornyelse, vækst, selvkontrol, medfølelse, selvrespekt, forandring, trivsel og fred.

Farven skaber ro og koncentration. Det er blandt andet derfor, at bordet er grønt når du kommer til eksamen eller afgangsprøven i folkeskolen.
Det er også en rigtig god farve at bruge i stuer og soveværelser, da den er god "at lade op" i, for grøn har en naturlig balance.
Grøn har køligheden fra den blå og lyset fra den gule. Derfor er den god, når vi skal træffe beslutninger.

Hvis grøn er din yndlingsfarve er du fuldt tilfreds med dit liv, i harmoni med dig selv og optimistisk. Du lader ikke nogen træde dig over tæerne, og du er princip fast.
Hvis du på den anden side hader grønt, er du pessimist, har en vattet personlighed og har svært ved at omgås andre.

Mad: Broccoli, agurk, avokado, salat, spinat, grønkål, bønner, ærter, vindruer, persille, dild, karse mm.

En shopaholics hemmelige drømmeverden


Titel: En shopaholics hemmelige drømmeverden
Forfatter: Sophie Kinsella
Sprog: Dansk
Original sprog: Engelsk
Sidetal: 444
Indbinding: Paperback
Forlag: Lindhardt & Ringhof

En shopaholics hemmelige drømmeverden er første bog i bestsellerserien om Rebecca Bloomwood, og er bogen bag filmen Confessions of a Shopaholic!

Rebecca Bloomwood er en økonomisk journalist ansat ved et mindre magasin. Hun bruger 5 dage om ugen på at skrive artikler om, hvordan andre skal håndtere deres økonomi. Hvad laver hun så i hendes fritid? Der shopper hun, og hun shopper stort!
Hun ved godt, at hendes forbrug er alt for stort, og rykkerbrevene fra banken hober sig op. Hun prøver både at Skære Ned og Tjene Flere Penge, men intet virker for hende. Måske hjælper det at købe en lille ting, bare en lille en?
Men indkøbetslykke er kortvarig og Rebeccas vilde drømme om, hvordan hun pludselig kommer ovenpå økonomisk kan ikke længere holde de påtrængende bankrådgivere væk.

Den her bog er så sød, selvom man virkeligt sidder med krummede tær, en knude i maven og lukkede øjne nogengange. Hvis der er en ting, som Rebecca er god til, så er det at sno sig uden om, og gøre ALT for at købe ting. Om hun skal lyve om en tantes død for at få lidt penge, så gør hun det. Selvom hun ikke rigtigt har styr på hendes penge og forbrug, så er Rebecca faktisk en utroligt elskværdig pige, og man kan ikke undgå at holde af hende.

Super godt skrevet! Det er som om, at Rebecca selv har skrevet den. Fantastisk!

Jeg vil med glæde anbefale den her bog til alle om enhver! Der er ikke nogen, som måske vil afskrække yngre eller ældre læsere. Så afsted og kom den! Du kan for eksempel trykke her og komme direkte til Saxo, hvor den kun koster 70 kr.

Da starten er lidt langsom, får denne skønne bog 4 flotte stjerner ud af 5!

fredag den 9. marts 2012

Vil du have musik efter humør?

Så kender jeg en super løsning! I hvert fald fra os kloge hoveder, som har fuldt med på Apple bølgen.
Det er et lille, fikst program, som hedder Moody. Du kan inddele alt dit musik fra iTunes efter dit humør, ved hjælp af en masse forskellige farver.


Som du kan se på billedet, viser den, hvilken sang du hører. Det er endda også muligt at skifte sang, sætte på pause og ja.. Du kan slå tags til og fra. På billedet har jeg så tags slået til. Det vil sige, at jeg kan trykke på en farve og så tagge den sang, som jeg hører pt.
Mega smart!


Det her lille vindue "Introduction" popper op, hver gang du åbner Moody. Som titlen siger, er det en introduktion til, hvordan Moody virker, og hvordan farverne er delt op efter humør. Selvfølgelig kan du give farverne din egen betydning ved f.eks. at dele dem op efter yndlingsfarve.


Sådan ser Moody ud når du har hevet den ned i docken (og i progammer selvfølgelig).

Moody er et gratis program og fylder absolut ingenting!
Download det her.

Håber det kan bruges.. (:

Hvad betyder blå?


Blå er vemodets, troskabet og romantikkens farve. Det er havet og himmelens farve. Farven symboliserer afslappethed, godkendelse, medmenneskelighed, kvalitet, stabilitet, dyb fred, , drømme, kølighedbeskyttelse, tradition, fordybelse og ro, men også melankoli og tristhed. Den kan give en fornemmelse af vidde og åbenhed.
Farven kan give dig beskyttelse, så du tør at være dig selv.
Da blå er en maskulin farve, er den kølig og behersket.
Farven kan gøre folk ked af det og nedtrykte, det er blandt andet derfor, at det på engelsk hedder feeling blue.

I mange kulturer er blå den guddommelige farve. Guds sandhed og evighed. Det siges også at være Jomfru Marias farve.

Hvis du bruger farven i et rum, vil det virke afslappende og beroligende. Blå er en primær farve og kan altså ikke blive blandet frem ved hjælp af andre farver.

Når du kigger på farvemeditation, så er blå halsen og står for kommunikation. Hvis der er ubalance i det blå, kan det vise sig ved hævede mandler og problemer med at sige til og fra.

Hvis blå er din yndlingsfarve, så er du sikker individualist og jordnær. Du lader dig ikke rive med af dine følelser.
Min hvis du hader blå, er du måske snakkesalig og udadvendt, til tider i så høj grad, at du er en plage for dem omkring dig.

Blå mad: Blåbær, blå vindruer, svesker, asparges, kartofler mm.

torsdag den 8. marts 2012

Hvad betyder lilla?

Velkommen til første indlæg om farvernes betydning!
Farver kan påvirke os mere end man tror. Nogle farver gør dig for eksempel glad, opstemt, opstemt og fuld af ideer, imens andre farver måske gør dig trist, utilpas os træt. Bare husk, at farverne ikke påvirker alle ens.
Vi starter med lilla, da det er min yndlingsfarve.


Lilla symboliserer fasten og spirituelle krafter. Samtidigt med, at lilla kan fremhæve nervøsitet, depression og uro, så fremhæver den også åndelige tanker og intuition. Farven renser blod, syn og hørelse. Hjælper på tanker og følelser.
Det er troskaben og formidlingen imellem kærlighed og visdommens farve.

Farven er meget anvendt indenfor den katolske kirke.
De lyse nuancer kan virke afslappende, imens de mørkere kan være trættende for øjnene, derfor skal farven bruges med omtanke.
Det er en neutral farve, da det er en blanding af den varme rød og kolde blå. Lilla bliver let påvirket af farverne omkring den og kan derfor både fremstå som varm og kold.
Lillas komplimenterfarve er gul.

Hvis lilla er din yndlingsfarve er du filosoferende, selvransagende, fremadstræbende og ambitiøs, men du skilter ikke med dine følelser og egentlige mål her i livet. Ord som psykisk sensitivitet, samhørighed, mysik, dyb helhed, dyb fred, uro, angst, visdom, højtidelighed, magt, majestætisk og værdig er også ord der ofte bliver forbundet med lilla.
Jo mørkere en lilla du foretrækker, jo mere indadvendt er du.

Alt i alt er lilla farven for "skabende" mennesker.

Nu skal det ske! (:

Jeg har været godt træt af bloggens design på det sidste.. det var så fint og frisk i starten, men det er blevet trist. Jeg er kommet i lilla humør (:
Og jeg er kommet i humør til at lave en lille indlægsserie om farvernes betydninger, så det håber jeg i byder velkommen med åbne arme.
De næste par dage, eller måske bare i dag, vil der altså være lidt rodet på bloggen, da jeg leger med designet, farver osv. Kryds fingre for, at det bliver godt!

Det er også først i dag, at jeg har overgivet mig.. jeg downloadede Google Crome. OG DET ER SKØNT! Internettet lynhamrende hyrtigt nu! Kan klart anbefales.

UPDATE: Designet er allerede på plads! Hvad synes i? (:

onsdag den 7. marts 2012

Drager :D


Jeg har tegnet i dag, det er ikke verdens bedste billede og farverne er ikke fantastiske.. men ja (:

❥ Katrine, Snomme.blogspot.com

tirsdag den 6. marts 2012

Hvorfor er det så svært at tro?

Hvorfor er det så svært at tro, at der er fattige i Danmark? Det er noget, der undre mig utroligt meget. Hvorfor er det så utænkeligt, at der er familie og personer, som kæmper en hård kamp hver eneste dag for ikke at lande på gaden? Nu sidder du sikkert og tænker på, hvordan jeg kan vide noget som helst om det. Og det vil jeg med glæde svare på, for der er godt nok mange der har brug for en øjenåbner.

Jeg er en ganske normal teenage pige, som bor med hendes mor. Problemet er bare, at min mor er på bistandhjælp. Det lyder ikke godt, og det er det heller ikke. Det startede med, at hun kom på sygedagpenge, da hun ikke kunne arbejde. Hun har gigt og dit og dat over det hele. Hendes krop er ødelagt.
Så ville kommunen sende hende til genoptræning, og det gik hun selvfølgelig med til, selvom lægerne alle sagde, at det ikke var vejen frem, men hvorfor sige nej til den lille chance for at få det bedre?
Det var indtil hun fik at vide, at hun selv skulle betale. Hun prøvede flere gange at forklare, at det havde hun ikke råd til. Hun havde ikke engang råd til husleje for slet ikke at tale om mad. Konsekvensen for ikke at have råd til genoptræning var at hendes sygedagpenge blev taget fra hende.
Der stod vi uden en krone med underskud i lange baner. Vi måtte gå til morfar, for han er den eneste vi har, men det er på ingen måde retfærdigt, at han skulle give os alle de penge og alt den støtte, for han er en gammel mand på pension. Det er begrænset, hvor mange penge han har.
Med det samme blev vi tvunget til at søge bistandhjælp, da vi ellers ville ryge på gaden. Vi får så bistandhjælp, hvilket er endnu mindre end sygedagpengene. Der er stadig ikke råd til husleje, heller ikke selvom vi får boligstøtte. Der er ikke råd til mad, der er ikke råd til tøj, der er ikke råd til noget, men man kan jo ikke lade være med at leve. Kan man? Er det det, som bliver forlangt af os? Skal en kvinde på 50 år og en pige på 16 virkelig tvinges til at gå i hullet tøj og gå sultne i seng for ikke at skulle bo på gaden? Hvordan kan vores samfund prale af velfærd, når det er familier som min? Jeg forstår det ikke.

Flere gange har jeg fået en led kommentar smidt i hovedet når man åbner op og fortæller, hvordan det ret faktisk står til derhjemme. Nej man kan ikke se på mig, at mit liv er sådan, og nej jeg hænger ikke med næbet. Når man står i en situation, som den min mor og jeg er i gælder det om at se det positive. Det er svært når man fra uvidende, rige unger får fortalt at man er en ussel løgner og ser sin mor sidde grædende i stuen imens hun taler med min morfar og fortæller, hvordan hun tænker på selvmord for at slippe for de problemer, og det pres der er.
Livet er ikke lutter lagkage.

Det jeg vil frem til er at fortælle andre unge, at fattigdom faktisk findes i Danmark og ikke er noget sjældent fænomen. Jeg vil hverken have kommentarer eller medfølelse, for bare jeg åbner øjnene på en enkelt, så er jeg glad.

Smil og vær glad, det gør altså verden til et bedre sted (:

Ny bog fra mor! (:

Jeg har været til lægen i dag.. det tog en million år.. Og der er abenbart vildt meget galt med mig, bare vidunderligt.. men jeg vidste det godt, bare ikke, at det er så slemt.
Så da mig og mor tog ind for at handle bagefter, lå der en sød, lille bog og gemte sig under en masse andre inde i Kvickly..

Gad vide hvad der er for en.. uhh!

Tadaaah! :D

Dumme bog kunne ikke stå af sig selv. Så halløj til min lille,
buttede hånd.

Jeg fik Evermore af Alyson Noël  af mor! Den kostede kun 30 kr.. selvom 30 kr. er meget i vores situation. Jeg må sulte imorgen, men det er det værd! En ny bog, jeg er såååå glad nu. Hele 3 bøger på en dag.